Anglia și restul - Mihai Oprea Avancronica zilei

Anglia și restul

36 vizualizari
8 minute de citit

Grupa G

Ora 15.00 Anglia – Panama, Novgorod

Despre Panama am povestit și ieri și tura trecută când au jucat și ar trebui să intrăm mai adâng în wikipedia să mai găsim ceva interesant de zis. Zis și făcut, nu am găsit nimic. Dar, în regim de live-text, intru și pe pagina echipei naționale de fotbal și vă țin la curent.

Și uite prima chestie tare și puțin surprinzătoare: echipa națională se numește „Los Canalieros”, adică oamenii canalului, în traducere liberă. Surprinzător, pentru că eu credeam că noi ne târâm prin canalele fotbalului mondial cu „Plăcintuță” Budescu și Gicu Grozav, care pur și simplu trebuie să menționez că nu e așa grozav. Știu, slabă glumiță, dar și el e slab tare.

Și uite cum am transformat o chestie frumoasă în pătrunjel, adică informația din supă care nu face nimic cu viața ei sau pentru viața altora.

O altă treabă interesantă și flatantă despre Panama este că a făcut egal cu Belgia. În prima repriză. Portarul, despre care unele doamne nu înțeleg cum de joacă la Panama dacă joacă de la la Dinamo Penedo, a făcut minuni, dar apoi belgienii au plusat.

Cam cum va face Anglia azi. Pentru că, să fim serioși, obiectivul panamezilor a rămas să nu ia mai mult de 10 în 3 meciuri. Mă aștept ca atacanții de clasă englezi să își facă treaba și să facă uitat chinul cu Tunisia. Atunci doar șansa a făcut ca Harry Kane „Hurricane” să fie la locul și timpul potrivit, cam cum apare Spike când Jerry se sfădește dramatic cu Tom și are nevoie de ajutor să căpăcească mâța aia impertinentă. Da, no, țin cu Jerry! Și cu Anglia, că au jucători tari și antrenor stângaci. Nu vorbesc politic, că nu îs io cu astea, vorbesc doar de faptul că are mâna dreaptă în pioneze.

Grupa H

Ora 18.00 Japonia – Senegal, Ekaterinburg

Mi-am permis să scriu mai mult despre Panama pentru că aici nu prea avem ce povesti. Grupa asta H este una pe care eu nu o pot descifra, la fel cum nu pot să descifrez gândurile femeilor supărate care de fapt „Nu am nimic! Chiar nimic! Nu înțeleg de ce ți se pare că sunt supărată!”. Circula o glumiță cum că femeile nu pot fi astronauți, pentru că așa ar decurge conversația:

„astronaut de sex feminin: Houston, avem o problemă!

Houston: Care e problema?

a.d.s.f: nimic, nu contează. Lasă!”

Mno, cam așa și cu Japonia și Senegal, care nu știi de unde vin, ce știu face și de-a cui îs, dar că au maltratat Polonia și Columbia cum maltratează mafioții italiano-americani limbile italiană și americană.

Cert este că ne așteaptă un meci de zile mari în care cred că Senegal va reuși izbânda sau va face un egal cinstit, să nu se supere nici o echipă națională din Polonia sau Columbia. Senegalezii au un lot net superior, cu jucători de clasă mondială, talentați, puternici și un total de 0 jucători care joacă în campionatul intern, dar japonezii au acel „je ne sais quois”, care chiar nu știu ce e de au reușit să bată Columbia. Poate cum au jucat cu un om în plus și au fost organizați. Bate Senegal, să fie și o echipă din Africa în optimi.

Ora 21.00 Polonia – Columbia, Kazan

Meciul grupei s-a transformat în meciul amărăciunii, unde vedetele toate plânse și cu rimelul curs se întâlnesc să vadă care ce poznă a făcut rău în primul meci și cum franț reparăm.

Echipele sunt de valori apropiate și se anunță un duel chiar interesant, pentru că va fi musai să atace și cineva să câștige. Se va risca și se va juca pe contre, iar una din echipe va pleca de pe teren cu buza umflată, cam ca din casa lui Ștefan Bănică Jr.

Eu aș da favorită Polonia, pentru că dacă pierde atunci iar o să zică românii că de eram noi acolo sigur făceam lucruri mai bune, Keseru e peste Lewandowski, dar nu a avut noroc, agricultura noastră e mai productivă, și alte bălării. Lumea adevărată de fotbal zice că bate Columbia, iar ei judecă șansele echipelor normal, după statistici și analize adânci și nu ca mine, după zațul de cafea, papagalul ăla care e noua caracatiță Paul sau statistici economice găsite pe site-ul ministerelor de finanțe, clar trucate să învingă statul paralel din fiecare stat în parte.

Punctele forte ale ambelor echipe sunt jucătorii mulți talentați, de top, care joacă de mult timp împreună și, teoretic, au chimie. Practic, după cum am văzut în prima etapă și când Floricica Dansatoarea a devenit star național, orice este posibil, mai ales în fotbal, unde balonul este evident rotund și același pentru toată lumea, la fel ca șansele de a câștiga Cerbul de Aur.

Cu acest meci terminăm etapa a 2-a din grupe și de mâine avem câte 4 meciuri pe zi, meciurile din fiecare grupă jucându-se de la aceeași oră. Asta ca să nu se inspire unii de la alții ca la examenele din sesiune, unde urez succes studenților în aceste zile de grea încercare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.