Gata cu deschiderea, azi plusăm cu Mo și Cristi! - Mihai Oprea Avancronica zilei

Gata cu deschiderea, azi plusăm cu Mo și Cristi!

69 vizualizari
7 minute de citit

Vineri, 15 iunie, este prima zi cu adevărat tare de la mondiale. E ziua memorabilă când intră în competiție, la o oră anormală pentru un asemenea duel epopeic, selecționatele Marocului și Iranului, locurile 41 și 37 în clasamentul FIFA, care demonstrează încă o dată că nu sunt multe țări în lume care chiar joacă fotbal. Plus că joacă începătorii din Uruguay, Egipt, Portugalia și Spania, care dau minim 2 dintre finaliștii Balonului de Aur 2018. Fix trânta!

Grupa A: 
ora 15.00 – Egipt – Uruguay, de la Ekaterinburg
Egiptenii încă nu știu sigur dacă se pot baza pe vedeta lor la primul meci, Mohamed Salah fiind încă incert după accidentarea din finala Ligii Campionilor. Au în lot un grup de jucători impresionanți, din care îi menționăm pe toți, pentru că valoarea lui Mo Salah este de 135 de milioane de euro și a celorlalți 22 diferența până la 177,5. E ca și cum ai o mașină de 100 de cai și un unicorn putere.

Au și o formă de invidiat, după cum descoperim din ultimele amicale. Egal cu înfricoșătoarea Kuweit, egal cu Columbia și înfrângere la posteriorul gol cu Belgia.
Uruguay, în schimb…3 victorii în 3 amicale cu Cehia, Țara Galilor și Uzbekistan. Cel mai longeviv antrenor al unei naționale de la mondiale (de peste 13 ani) dar și cel mai bătrân. Luis Suarez și Edinson Cavani formează unul din cele mai de temut cupluri de atacanți prezenți la mondiale și sperăm că tura asta nu se mai ia cineva (Luis!!!) în gură cu toată lumea.
În mod normal, Uruguay bate lejer. Dacă nu joacă nici Mo practic egiptenii se uită la meci ca românii la Euro2016 cu Albania: cu speranțe nefondate.

Grupa B: 
ora 18.00 – Maroc – Iran, meci disputat la Sankt Petersburg
Marocul nu a pierdut în amicalele de dinaintea Cupei Mondiale disputate împotriva Ucrainei (egal), Slovaciei și Estoniei (victorii), deci sunt într-o formă de invidiat. Clar bat!
Despre Iran nu știm mare lucru. Aflăm vineri!

Dacă totușu ne concentrăm puțin, ne aducem aminte de victoria cu SUA de la mondialul din 1998, singura de altfel de la un campionat mondial în 4 participări anterioare sau de înfrângerile în stil românesc (după care s-a zis că au câștigat jucători noi, că au făcut față , că au ținut piept, ce viitor au) în fața Germaniei în 1998, 0-2 sau Argentinei în 2014, 0-1. Și au antrenor pe Queiroz, ăla ce a dezamăgit pe la naționala Portugaliei și pe la Real Madrid. Dar în rest, vis!

Va fi, deci, o luptă pasională din care marocanii vor ieși învingători și se vor lăuda la nepoți că au bătut legendara dinastie de aur a Iranului.

ora 21.00 – Portugalia – Spania, de la Soci

Cel mai tare meci din faza grupelor. Acuma chiar că! Și nici nu am avea multe de spus despre el, pentru că știe toată lumea despre ambele echipe și jucătorii lor.
Portugalia este campioana europeană la zi și Cristiano Ronaldo urmărește al 6-lea Balon de Aur din carieră, după ce a avut un sezon fantastic cu Real Madrid la nivel de cluburi. Nu zic neapărat că o să îl ia, dar așa sper, ca țin cu Real Madrid și cu gel-boy (lăsați ura să vină la mine, datorită mie au avut noroc, că doar sunt născut în aceeași zi cu ZiZou). Acesta este și motivul pentru care o să tot menționez numele de Real Madrid pentru că ei, narcisiști ca mine, au furat tunetul Spaniei de la Campionatul ăsta Mondial și au anunțat că selecționerul va antrena Real Madrid când ajunge acasă, la Madrid, de unde e Realul. Vorba suporterilor, „măcar nu e Arsene Wenger”.
Spania, așadar, vrea să își revină după kixul de la mondialele anterioare, unde a ieșit încă din grupe deși a ars tot în cele trei turnee precedente. Vine din nou ca mare favorită la ridicarea trofeului și cu speranța că nu revin la epoca pre-2008, când erau favoriți la aproape fiecare turneu dar pierdeau în sferturi cu francejii.

Iniesta, Isco, Ramos, Pique, Busquets, Silva, De Gea sau șefu la bani sub 23 de ani, Asensio. Repet: suuuper favoriți, cu Germania, Brazilia, Franța și Argentina.

Fapte interesant:

  • Spaniolii au un lot format numai din spanioli, spre deosebire de Barcelona și al meu Real Madrid.
  • Spaniolii au 22 de vedete și un jucător de lot, Pepe Reina, un fel de Lobonț.
  • Portughezii au 22 de jucători de lot și o vedetă, Cristi.

Un alt fapt interesant este că nu tot ce am scris despre acest meci este adevărat. Aflați îmbrobodelile! Pe scurt, Spania câștigă lejer dar dă și Ronaldo gol. Nu o să fie așa, dar așa sper eu, sentimental. Musai un ochi pe Asensio!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.