InterNaționalele modei - Mihai Oprea Avancronica zilei

InterNaționalele modei

33 vizualizari
9 minute de citit

Dragi cititori, avem continuitate! Argentina continuă să țină cu mine și pronosticurile mele și mă face să mă simt special, Croația continuă să impresioneze, Franța continuă să joace slab dar să câștige, Eriksen continuă să joace mai bine ca Messi și eu continui să subevaluez Peru și Australia. Am avut o zi mare ieri, cu meciuri tari, aproximativ opusul celei de astăzi.

Dar sper să continui să greșesc.

Brazilia și … Brazilia este singura echipă mare ce joacă astăzi și ar cam trebui să smotocească plasa porții lui Keylor Navas precum facebook-ul pisicile drăguțe. Islandezii, la modă acum în întreaga lume, vor să le arate celor din Serbia și Elveția cum arată un meci care nu se termină 0-0 iar nigerienii vor să mă facă să nu îi mai subestimez. Nu o să reușească, pentru că eu sunt consecvent, încă mai cred că Rusia nu se califică.

Grupa E

Ora 15.00 Brazilia – Costa Rica, Sankt Petersburg

Neymar „Păr de Haur” se dă puțin lovit dar nu ratează el momentul să demonstreze costaricanilor și fanilor modei că e mai bun ca toată echipa lor. Cam de 4,45 de ori mai bun, dacă ne luăm după valoarea de pe transfermarkt: Neymar valorează 166 de milioane de iepuroi pe când Costa Rica face cât vreo 36 de iepuri de concurs Uriaș de Transilvania. De fapt, 11 din 23 de jucători din lotul Braziliei valorează mai mult ca întreaga echipă națională central-americană. Și Keylor Navas valorează jumătate din tot lotul costarican.

Am lungit puțin să ne dăm seama de cât de mare e diferența dintre cele două adversare de azi, diferență care face expresia „de la cer la pământ” să pară la fel de goală ca biblioteca și vocabularul Biancăi Drăgușanu.

Brazilia s-a chinuit cu Elveția pentru că elvețienii s-au apărat foarte bine, dar costaricanii nu prea au asemenea veleități, plus că nici pe atac nu ar face mare lucru. De lene, nu de alta. Brazilia nu e Serbia însă. Pe de o parte, se apără puțin mai prost ca sârbii, dar pe de altă parte, atacă mai zdravăn și nu cred că mai iartă acum, că au trecut de amorțeala primului meci. Unde mai pui că au în față un adversar care este un fel de American Cola între cole. Adică ciupi.

Grupa D

Ora 18.00 Nigeria – Islanda, Volgograd

Un meci așteptat de zeci de oameni din întreaga lume, Nigeria – Islanda promite să fie chiar spectaculos, pentru că nimeni nu se așteaptă nimic de la nici una din formații.

Nigeria va juca în sfârșit în echipamentul ăla foarte fain, apreciat de toată lumea și au chef să arate că nu asta e cea mai bună parte a lor de la mondiale. Este și ultimul meci în care mai pot face oareșce, pentru că ultimul cu Argentina nu se pune cum nu pui pe net rebuturile de la un videoclip bun de manele.

Islanda vine după un meci foarte bun în care și-au demonstrat calitățile de părinte, adormind cu o interpretare suavă a „Twinkle twinkle little Star” toate stelele argentiniene care făceau gălăgie înainte de mondiale. Nordicii sunt impulsionați de un public numeros care, prin venirea în Rusia au cam lăsat economia Islandei pe mâna femeilor. Acestea sunt, bineînțeles ne…spus de bine pregătite să conducă afaceri, că nu suntem sexiști, ce mama naibii?? Toți bărbații islandezi, așadar, care ajută acasă doamnele să prindă peștele, au acum un chef mare mare de fotbal dacă tot au scăpat la oraș. Ei speră să demonstreze, cum fac de obicei, că valoarea lotului (jumătate față de cel al nigerienilor) nu înseamnă nimic și contează unitatea și spiritul de echipă, ceva ce găsim foarte ușor la FCSB să îi putem da contra-exemplu.

La ce lot au nigerienii, ai zice că pot face o figură frumoasă, dar la cum s-au chinuit cu Croația permiteți-mi să mă îndoiesc precum coloana vertebrală a politicienilor traseiști. Dacă prind o zi foarte bună ar putea scoate un egal dar în mod normal islandezii ar trebui să aibă capacitate să bată doar prin voință yoghină.

Grupa E

Ora 21.00 Serbia – Elveția, Kalinigrad

Acesta este duelul care va stabili, probabil, ocupanta locului 2 în grupă la finalul ei și pierzătoarea optimii cu Germania. Echipele sunt de valori apropiate și practică un joc asemănător, bazat pe apărare. De văzut cum vor juca una împotriva celeilalte, în situația în care Elveția a ținut Brazilia în șah constant și nu au permis artiștilor să picteze după pofte, iar Serbia s-a apărat eroic după eurogolul lui Kolarov și nu au permis cvazi-necunoscuților costaricani să perforeze poarta apărată de Sommer.

Meciul are un potențial fabulos să fie primul 0-0 de la mondiale, asta dacă nu face iar minuni Milinkovic-Savic, băiatul de care vă spuneam că dacă trage tare și de la distanță ajunge la Real (aici am zis: http://www.sportulbistritean.ro/mondialul-vede-casa-sange-albastru-munca/ și aici a venit zvonul chiar în ziua următoare, cu precizia cu care întârzie trenurile CFR: https://www.telekomsport.ro/ce-lovitura-real-madrid-pregateste-o-oferta-imensa-pentru-sergej-milinkovic-savic-18174555 ).

Să sperăm totuși că mingea își va găsi și drumul spre poartă prin pădurile de picioare din ambele careuri, plantate acolo precum puieții prin eforturile incredibil de sănătoase ale Tășuleasa Social, adică milioane.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.