Joc la boloboc - Mihai Oprea Avancronica zilei

Joc la boloboc

74 vizualizari
10 minute de citit

Brazilia s-a jucat cu Mexic și Belgia s-a jucat cu focul, dar până la urmă i-a ars pe japonezi. Așa că o să avem, cum am previzionat, Brazilia-Belgia pentru un loc în semifinale. Fie ca cel mai puțin prost să câștige!

Azi încheiem faza optimilor de finală cu două meciuri care par în echilibru ca Van Dame între camioane. Suedia și Elveția vor încerca să ne facă să nu ne uităm la Wimbledon, deși cel mai slab meci din primul tur de acolo s-ar putea să fie mai electrizant. Columbia și Anglia promit spectacol, pentru că altfel am avea o zi meh. Și vom vedea care dintre Suedia și Anglia vor disputa sfertul de finală. Pentru că da, mizez pe suedezi și englezi. Din nou fără un temei real, ca de obicei, pentru că unde ar mai fi suduielile când pierdeți la pariuri că ați mers pe mâna mea?

Optimi de finală

Ora 17.00 Suedia – Elveția, Sankt Petersburg

Nu mă mai întrebați, Zlatan nu joacă nici măcar acum. (Nu m-a întrebat nimeni, dar mă aflu io în treabă și apare standard numele lui băiatul ăsta în fiecare avancronică despre Suedia)

Suedia – Elveția se anunță un meci pe stilul combinatului beat în discotecă. Cineva va înscrie doar dacă adversarul face o greșeală dramatică. Așa de orientate sunt cele două echipe pe pază și protecție că ar putea să își deschidă o firmă împreună, să protejeze împotriva golurilor și a fotbalului spectacol, care câștigă doar fani și bani, dar nu titluri. Antrenorul suedez a spus că „în primul rând, toți jucătorii trebuie să fie buni fundași”, ceea ce ne duce cu gândul la o formație agresivă cu 8 fundași și 2 mijlocași defensivi.

Dacă ne uităm totuși pe statistici, vedem că Suedia a dat 5 goluri și a primit 2, în cele 2 victorii și o înfrângere la limită și tristă cu Germania din grupă, deci nu putem spune că a jucat neapărat slab, chiar câștigând grupa în care au mai fost noii bff Mexic și Coreea. Dacă ne uităm mai adânc, vedem că au avut posesie inferioară în toate cele 3 meciuri, deci tragem concluzia că sunt la fel de eficienți cum sunt sandalele cu șosete ca metodă contraceptivă. Nici chiar, că această combinație oferă eficiență 100%, pe când Suedia nu a transformat chiar fiecare șut pe poartă în gol. Ba chiar Forsberg și Berg, doi jucători de atac ce au avut 57% din șuturile pe poartă ale Suediei la acest mondial, nu au înscris deloc. Deci, o altă concluzie este că Suedia nu dă gol cu atacanții, că ei în primul rând trebuie să fie fundași buni, nu? Șutează parcă degajează.

Elveția, pe de altă parte, domină posesia de obicei. Au dat 5 goluri și au luat 4 în meciurile cu Brazilia (1-1), Serbia (2-1) și Costa Rica (2-2). Parcurs puțin mai slab pentru echipa clasată pe locul 6 mondial, dar nu înseamnă că pierde direct cu Suedia, cum estimez eu. Pierde mai greu, la 11m. Acum că joacă pe bani, probabil că se vor apăra mai atent și nu vor risca multe, va fi destul de plictisitor. Din 1954 încoace, de când au făcut sferturi la mondiale, elvețienii nu au marcat în meciuri eliminatorii la turnee majore decât prin Shaqiri, acum doi ani la Euro2016. Același Shaqiri care a marcat golul victoriei împotriva sârbilor și care este principalul pericol la poarta suedeză, dacă prinde o zi în care chiar are chef.

Ora 21.00 Columbia – Anglia

Am ajuns la unul din cele mai interesante meciuri din optimi, pentru că ambele echipe par să joace fain și pe poartă. Ne așteptăm la un meci strâns și poate nu la fel de spectaculos cum au avut ambele echipe câte 1 meci în grupă, pentru că am ajuns la etapa la care orice greșeală contează și mai bine gândești înainte să vorbești, o politică total diferită de cea a lui Gigi Becali, care doar vorbește.

Columbia caută prima victorie cu Anglia din istorie, împotriva căreia a pierdut de 3 ori, remizând în două rânduri.

Ambele echipe s-au calificat după ce în grupe au jucat cam o dată bine și în rest cam chinuit, dar cine se așteaptă să pompezi zdravăn când nu ai musai pentru ce? Anglia avut o grupă din care dacă nu mergea cu Belgia împreună mai departe eu îmi agățam penița în călimară și mă retrăgeam în munți.  A jucat cu Tunisia și Pana mea în primele 2 meciuri (cu Tunisia chiar s-a și chinuit, dar deh, primul meci e ca prima plombă, apoi te obișnuiești) și apoi s-a dat de ceasul morții să piardă „fără să îți dai seama” cu Belgia, să vină pe jumătatea de tablou cică mai ok. Și cea mai ok jumătate a adus Columbia în cale.

Care Columbie nu cunoaște gustul victoriei cu englezii în 5 meciuri din istorie, dar este bine plasată să depună actele pentru prelungirea vizei de Rusia. După un joc cu Japonia pe care l-au pierdut pentru că îs fraieri, columbienii au tras apa cu Polonia, pe care au evacuat-o către casă cu trenul, iar apoi au controlat și câștigat jocul cu Senegal, ce și acum varsă lacrimi amare că a luat atâtea cartonașe galbene, deși după culoarea lor ai zice că japonezii erau mai atrași istoric de ele. În fine, Columbia știe meserie și are jucători tari. Dacă joacă Hamez ăsta, atunci împreună cu Quintero s-ar putea să bage râcă între engleji, să îi facă să se sfădească și să îi trăznească Falcao de să nu se vadă.

Să nu uităm totuși că Anglia are în echipă golgheterul la zi al mondialelor, Harry Kane, care are 5 goluri în 2 meciuri. Mare om, mare caracter. Dacă aș băga la pariuri, aș băga pe Anglia. Dar cum nu am inspirație, nu bag, că îmi trebuie banii să mânc, că îmi e foame, inclusiv acum, când scriu, sau acum când citești tu.

Anglia nu e o echipă de lepădat la acest campionat, are jucători tineri, talentați, jucăuși și motivați. Ar putea avea probleme cu fundașii organizați columbieni, iar dacă nu se apără cum trebuie, mijlocul și atacul Columbiei i-ar putea plezni cum pleznea Comisarul Moldovan suspecții.

Estimez un meci strâns, din care Anglia va ieși victorioasă la limită, poate chiar după prelungiri sau lovituri de departajare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.