Latino Lovers! - Mihai Oprea Avancronica zilei

Latino Lovers!

37 vizualizari
10 minute de citit

„Și uite așa îți mănânci tu omenia, măi băiete!”, îmi zicea bunica mai demult, când eram mic și năzdrăvan. Nu știu care ce bunici are, dar cineva trebuie să ducă o jordă la polonezi și columbieni, că m-au cam făcut de râs cu pronosticurile mele cu tot.

Nu am apucat să mă uit la meciuri însă statisticile și lumea bună spun că Senegal a dominat fizic și Japonia a dominat psihic, plus că au mai și făcut curat după ei.

Cât despre Rusia, hai să spunem doar că am făcut o eroare impardonabilă pe care o repar acum: bate Brazilia în finală la 2-3 goluri și Putin se retrage de la echipa națională în glorie. Măcar a dat și Salah gol, ca să nu meargă cu mâinile în jeb acasă, să fie doar cu coada între picioare.

Dar să nu mai pierdem nopți și secunde prețioase cu nereușitele mele.

Ne-am adunat azi aici să celebrăm a 7-a zi de mondiale, în care bat mingea pe maidanul rusesc poleit cu aur somități din Portugalia și Spania, autobătăușii din Maroc, legendele Iranului, duoul dinamic din Uruguay și ciuca bătăilor, FC Voluntari după o lună în Vaslui și chiparosul de pe sate, Arabia Saudită.

Vorba multă, gălăgia omului!Să-i dăm scorbaci și să povestim de meciuri.

Grupa B

15.00 Portugalia – Maroc, Moscova

Ronaldo a înscris pentru prima oară un hattrick la un mondial și e foarte fericit. A ajuns la cota 6 la al 4-lea mondial și speră să mai cresteze la curea și cu Maroc, că 6 goluri la 4 mondiale e cam slab dacă vrei să fii best. S-a văzut în meciul cu Spania, care a fost un fel de Cristiano Ronaldo al meciurilor de fotbal, că portughezii au echipă unită. Joacă de o vreme împreună și aspiră la lucruri mărețe după victoria surprinzătoare de la Euro. În forma asta nu m-ar mira să îi facă de mândra minune pe marocani și să îi trimită deja acasă, că și așa numa umblă lela prin Rusia, unde e și scump, maică!

Teoretic, Portugalia cam are obiceiul să dea cu bota-n baltă când îți e lumea mai dragă, dar pare că acum are experiență și disciplină tehnico-tactică, cumulată cu pasiune și o dorință nestăvilită de a urca pe culmile gloriei, după cum ar comenta Cornel Dinu.

Ca marocan, dacă nu ai bătut batăr Iranul, mai bine îți vezi tu de laboșele tale și mergi înapoi la copii și la nevastă. Măcar ei te iubesc necondiționat, nu ca în Coreea de Nord, unde se întorc împotriva ta dacă varianta intelectuală masculină de la Kim Kardashian, Kim Jong-Un, te roagă frumos cu titlu obligatoriu. Așa s-a întâmplat, apropo, după ce Portugalia plesnea un 7-0 strâns Coreei de Nord la mondialele din 2010. Dar să nu judecăm, că și-a făcut și grăsuțul prieteni portocalii. Dragii de ei!

Deci bate Portugalia, Ronaldo se face remarcat și sperăm să îl vedem și pe Andre Silva, tânărul de 22 de ani ce are până acum 12 goluri în 24 de selecții la naționala lusitană sau lusatană, cum zice Emiluț azi și vor zice marocanii mâine.

Grupa A

18.00 Uruguay – Arabia Saudită, de la Rostov-pe-Don

Arabia Saudită se află în fața unei noi oportunități de aur (sau țiței) de a arăta întregii lumi că și România ar avea o șansă dacă s-ar muta în preliminariile din Asia. Cu o echipă minunat de echilibrată, fără jucători sub Dorel Zaharia, dar nici peste Gabriel Boștină, valorând per total cam 10% din Ronaldo, Arabia Saudită speră ca Suarez și Cavani să stea în banca lor. Că de se trezesc ăștia doi, cam închidem magazinul și mergem să bem. De fapt doar Suarez a cam ațipit la primul meci. Cavani a tot încercat, a avut și bară și îl tot dojenea pe Suarez ca mama la ora 6.30 când trebuia să merg la școala: „Mihăiță, hai că e 7!”. Dar Suarez tot punea pe snooze și s-a terminat meciul. Are o nouă șansă și nu cred că mai ratează.

Arabia Saudită va părăsi competiția cu capul sus și ștrampii jos, dar nu e ca și cum cineva spera că fac semifinale.

Grupa B

21.00 Iran – Spania, din Kazan

Și noi mergem mai departe cu liderul incontestabil al grupei B, Iran sau Persia, cum îi spun prietenii din copilărie/antichitate. După victoria senzațională și total meritată cu marocanii miloși și dătători de autogol în ultimul minut pentru că pur și simplu le era jenă să facă egal și au zis că hai dăm un gol oricum numai să îl dăm și vedem apoi, iranienii luptă cu minionii Spania.

Posesia de 36% din meciul cu Maroc se va transforma brusc în sub 20%, pentru că Spania nu are chef de prostii din astea. Posesia Spaniei din meciul cu Portugalia de 67% se va transforma într-una mai solidă decât principiile lui Soros, fundașii vor șoma, mijlocașii vor servi precum Federer, iar atacul speculez că va penetra cu forță și în repetate rânduri apărarea iranienilor, organizată în straturi ca hainele când mergem la săniuș.

Și uite că am reușit să nu povestim despre antrenorul Hierro, nou în postură, dar care pare că face treaba asta din fragedă pruncie.

Isco zice că e tare bun. Și dacă zice Isco, e la fel ca și când găsești ceva scris pe facebook: sigur e adevărat. Pentru că Isco e foarte bun el. Apărarea Real-Barca e senzație și Diego Costa marchează ca iepurii. Toate astea ne conduc la o victorie fără drept de apel a Iranului. Pentru că în echipă este un atacant de 23 de ani, cu 23 de goluri în 33 de selecții, Sardar Azmoun, care joacă practic pe teren propriu. El e legitimat la Rubin Kazan, chiar Kazanul în care se joacă meciul azi, de la ora 21.00, proiectat în direct pe ecranul uriaș de la Terasa de Vară Casa EMA.

Unde ne vedem din nou să putem participa la promoția Mondialul se vede la Casa EMA. The Drink Store, Corso Pub, Crama Jelna, Cleo din Năsăud, Bere a la Cluj, Roxana și Casa EMA oferă premii multe și super faine. Intră pe pagina de eveniment și află mai multe despre ele pe măsură ce le facem cunoscute!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.