Mondialul se vede la Casa EMA! Azi începem cu Liga a 4-a - Mihai Oprea Avancronica zilei

Mondialul se vede la Casa EMA! Azi începem cu Liga a 4-a

70 vizualizari
6 minute de citit

Rusia – Arabia Saudită

Mâine începe World Cup 2018, care o dată la 4 ani face copiii cu capacitate, bac și sesiune să ia note mai mici decât în alți ani. În afară de mine, eu eram tocilar, am avut tot învățat înainte să înceapă campionatele…

Prin acest text încercăm să vă zicem una-alta despre echipele implicate în meciuri și să facem și un pronostic la final. ATENȚIE! Nu folosiți pronosticurile la pariuri, pentru că am o rată de succes la ele ca Ilie Năstase la permisul de conducere.

Începe cu un meci de zile mari, Rusia – Arabia Saudită, care stârnește un interes cam cât era pentru barca pe care era Pamela Anderson cu băiatul ăla.
Rusia este cea mai slab clasată națională în clasamentul FIFA din cele 32 de echipe prezente, fiind pe locul 70. Arabia Saudită este următoarea, pe 67. Deci va fi un duel super intens între cele mai slabe 2 echipe ale turneului. Confruntarea acestor titani ai fotbalului mondial va stabili probabil cea mai bună echipă pierzătoare din grupă, care va ocupa deci locul 3.

Deși știu de multă vreme că organizează primul lor Campionat Mondial, rușii nu au reușit să găsească până acum o formulă câștigătoare și au cam dezamăgit în ultimii ani. Antrenorul Stanislav Cherchesov are doar 5 meciuri câștigate din 19 disputate cu naționala în aproape 2 ani din izbutitul mandat, deci este de înțeles de ce numai 5% din populația Rusiei credea în aprilie, după un sondaj finanțat de stat, că echipa națională poate câștiga Cupa Mondială.

De altfel, dacă nu se calificau direct din postura de țară gazdă, șansele să treacă de calificări erau foarte mici. Cea mai mare surpriză ar fi dacă ar reuși cumva să treacă de grupe, dar mai degrabă ține 2pac o conferință de presă prin care anunță că de fapt nu s-a curățat.

Din lotul de 23 de jucători doar 2 joacă în afara Rusiei, unul din portarii de rezervă și Cherishev, fost la Real Madrid, acum la Villareal. Unul din cei mai buni jucători, Igor Denisov, căpitanul campioanei Rusiei, s-a sfădit cu antrenorul și stă acasă, altul (Kokorin) e accidentat rău de tot. Așa că merg înainte cu căpitanul Akinfeev, Smolov, Dzagoev sau rising star Golovin, pe care îl paște un transfer în străinătate dacă dă bine la picioare, că e comparat cu Pogba. Aceștia sunt jucătorii de la care se așteaptă să facă o figură proastă și la campionatul de la ei de acasă. (link cu jucătorii selecționați pentru mondial https://www.fifa.com/worldcup/teams/team/43965/ )

Altfel, este pentru prima dată în istoria Campionatului Mondial când o țară din Asia joacă meciul de deschidere. Până în 2002 inclusiv, meciul de deschidere era jucat de către deținătoarea titlului. Începând din 2006 tradiția s-a schimbat și este disputat de către țara gazdă. Așa s-au creat deci premisele unuia din cele mai așteptate meciuri ale ligii a 4-a la fotbal internațional.

Din 13 meciuri la 4 campionate mondiale, Arabia Saudită a reușit să nu piardă în 4 (2 victorii și 2 egaluri). Ambele victorii au fost la mondialul din ’94. Cea mai lejeră partidă a lor a fost un 0-8 cu Germania în 2002, când nu prea au avut mare lucru de făcut pe teren.

Antrenorul Juan Antonio Pizzi este cel mai recunoscut personaj din echipă, deși este și un atacant care a fost golgheterul preliminariilor alături de Lewandowski și un fecior din Emiratele Arabe Unite. Companie selectă, deci. E de urmărit, îl cheamă ceva cu Al-. (link la lista jucătorilor convocați de Arabia Saudită – https://www.fifa.com/worldcup/teams/team/43835/ )

PRONISTICUL:

Cred că va fi o victorie plictisitoare, grea pentru Rusia la un gol și ambele echipe marchează. Singura șansă de spectacol va fi dacă ajung suporterii lui Dinamo în tribune.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.