Să bat sau să nu bat - Mihai Oprea Avancronica zilei

Să bat sau să nu bat

119 vizualizari
7 minute de citit

avancronica meciului durerii în cot

Hai să facem un exercițiu: spuneți-mi primele 3 meciuri din finala mică a campionatelor mondiale care vă vin în minte așa la botul calului, cu echipe și scor. Oricare. Oricum. Scor chiar aproximativ. … Aștept. … Da, exact, mă gândeam eu. Și eu a trebuit să caut pe wikipedia. Sau mă rog, aș fi căutat dacă ar fi fost ceva de menționat. Dar nu.

Așa că bine ați venit la FINALA MICĂ a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, un meci mai puțin urmărit decât cursul Lotrului. Un meci mai puțin dorit decât un șut în coaste. Un meci mai puțin important decât gheața în Cola la Polul Nord. Un meci mai puțin căutat decât numerele de telefon fix de oriunde sau decât butonul de teletext la televizor.

Este însă penultimul motiv de dezmăț, programat la aceeași oră cu finala de băieți de la Wimbledon și la aceeași oră la care majoritatea oamenilor parcurg ultimele 15-20 de minute din meritatul somn de amiaz de duminică. Ne așezăm în fața televizoarelor cuminți, cu o bere în față, să urmărim unul din cele mai (inserează un cuvânt de ocară sarcastic) dueluri din istoria mondialelor.

Finala mică

Ora 17.00 Belgia – Anglia

Belgia și Anglia vin cu forța să ne ofere un nou meci pasional la acest campionat mondial. Foarte greu dai de un meci în care nu numai că nimeni nu vrea să câștige (Franța – Danemarca), dar chiar toată lumea insistă să piardă și trage cu dinții de o înfrângere. Acum se întâlnesc în niște circumstanțe în care nu că nu își doresc să câștige, dar nu mai au chef să se gândească la toate astea. Că sunt trudiți, au fugit mult și mai au de jucat un meci după ce au plecat acasă practic.

Dar nu-i nimic, avem jucători de fotbal profesioniști, în sensul că în fișa postului scrie că dacă e meci trebuie să joace, altfel nu iau banii și îi beștelește. Că nu le pasă de altă treabă, știm noi cum e cu din astea, că în fiecare zi găsești la finanțe câte o doamnă la ghișeu care se comportă de parcă a pierdut semifinala și acuma e musai să joace finala mică. Și e vina ta, muritorule și săracule!

Dar să trecem la meci, că sunt mega multe de povestit.

Belgienii se păcălesc acum că au bătut Anglia în grupe și deci pot să mai câștige o dată. Poate au hardul mic sau probleme cu memoria de scurtă durată, pentru că atunci Anglia și-a dorit să piardă mai mult decât îmi doresc eu Xbox. Bine, nu e ca și cum azi își doresc mai mult să câștige, pentru că motivația e pe hidrobicicletă pe Colibița, deci în vacanță, dusă după dezamăgirea suferită cu croații.

Anglia zice că dacă tot au bătut atâta drum, ar putea să agațe o medalie la gât și să o ducă acasă, să nu zică presa că au venit doar să prindă transfer la Real.

Ambele echipe au experiență în pierderea finalelor mici, pentru că Belgia a reușit în 1986 acest lucru iar Anglia cu 4 ani mai târziu. În niște meciuri memorabile, ambele, pe care cei mai înfocați fani ai fiecărei echipe încă le compară cu cei mai buni mici mâncați vreodată: nu știu când au fost sau unde, dar au fost și au fost buni de tot. Și au pierdut, că nu era muștarul bun.

Belgia a pierdut 2 meciuri din 23 de când e Martinez antrenor, primul și ultimul. Anglia a pierdut doar 2 din ultimele 22 de meciuri. Ambele au pierdut mojoul după semifinale.

Resemnarea înseamnă că uiți de tot ce a fost, pui capul în pământ și o iei de la capăt, deci nu putem povesti de așa ceva în acest meci. Acesta este ultimul pas înainte de resemnare, perioada aia pe lună când n-ai chef de nimic și te enervează orice, ca să înțeleagă mai bine domnii despre ce vorbesc.

În concluzie, oamenii ăștia joacă un meci mai mult decât ar fi vrut nevestele lor iar noi îi înțelegem, pentru că după acest meci și noi mai avem de ne uitat la un meci în plus față de cât ar fi vrut nevestele/gagicile noastre.

Belgia bate și câștigă, cu muncă semi-profesionistă și nepasională, o medalie pe care și-o doreau mai puțin decât să se refacă stratul de ozon. Sigur că știu și ei despre stratul de ozon, pentru că sunt savanți.

Noi ne auzim la finala adevărată!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.