Eu, când vreau să fluier - Mihai Oprea Avancronica zilei

Eu, când vreau să fluier

199 vizualizari
6 minute de citit
Mihai Oprea Avancronica Zilei Campionat 2020 +1
Mihai Oprea Avancronica Zilei Campionat 2020 +1

Fantastice rezultate aseară, exact cum v-am zis eu la începutul competiției: vă rog frumos să nu mă ascultați, pronosticurile mele sunt mai utile decât senalizările de la BMW. Franța a câștigat un 1-1 cu Ungaria, Cristiano Ronaldo a dat cu 2 goluri mai puține decât ar fi trebuit pentru un egal cu Germania iar Morata și Lewandowski au punctat amandoi în egalul dintre țările lor.

Azi va fi ultimul fluier pentru cineva, fiind ultimul meci din grupă și turneu. Ceea ce înseamnă că jocurile sunt de la aceleași ore și nu poate nimeni să facă blaturi ca. Deci nici un Gloria – Rapid pentru noi zilele astea, din păcate. Grupa A este singura în desfășurare azi, cu doar 2 partide în care nu prea are nimeni stresuri de calificare. Bine, în afară de Elveția și Turcia, care ar face bine să înceapă să joace și fotbal, că fugit lela după minge am văzut în toate meciurile lor anterioare. Iar Italia pare că atunci când vrea să dea gol dă, ca și mine cu fluieratul.

Să luăm la puricat, așadar, jocurile zilei.

Grupa A

19.00 Italia – Țara Galilor, Roma

Italia nu a mai pierdut de 29 de jocuri și dacă nu o ia pe coajă azi egaleaza recordul all-time de 30 de meciuri fără înfrângere. Da, la nivelul ăsta a ajuns Squadra Azzura, după ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2018 (puteți citi AICI despre avancronicile care nu includ Italia de atunci) și poate să pună probleme oricum, ca șerpii în gospodării.

Țara Galilor a replicat nesperat forma de la Euro 2016, când a ajuns până în semifinale. Se pare că galezilor le priesc astfel de turnee, pentru asta este a treia participare la un campionat major, pe lângă ultimul european fiind și mondialul suedez din 1958 și peste tot au trecut de grupe. Jucătorii performează fix când e nevoie, de zici că sunt la serbare și le face semn educatoarea.

Meciul de azi vă fi unul mai puțin încărcat emoțional, în care fiecare echipă, în special Italia, e posibil să odihnească fotbaliști pentru meciurile din optimi. Dar la ce bancă și foame are, orice alt rezultat în afară de victorie pare mai improbabil decât o găină cu mere de aur.

Țara Galilor poate pierde locul 2 în grupă dacă pierde și Elveția câștigă, dar cu 4 puncte e greu de crezut că va rata calificarea de pe locul 3, având în vedere că în alte grupe se bat pentru locul 3 Germania, Cehia sau Slovacia. Așa că nu se vor obosi extrem nici ei, să fie fresh pentru înfrângerea cu Franța din optimi.

19.00 Elveția – Turcia, Baku

Un egal scoate ambele echipe din competiție, deci pornim de la informația asta. Mai departe, trebuie să zicem că o victorie pentru oricare din echipe pare foarte improbabilă, la cum au jucat până acum. Au fost egale în fața Italiei, șeful clasei și au încasat fiecare câte 3 goluri. Ca să nu se certe apoi că Italia place mai mult pe una sau pe alta. Dacă stăm să ne gândim, au jucat ca o cizmă (wink)

Apoi, în fața Țării Galilor, elvețienii au încercat ceva și au obținut un amărât de punct. Au controlat jocul dar nu au avut noroc, ce să zicem. Turcii, în schimb, au cedat ca pe vremuri în fața Moldovei, când Ștefan cel Mare făcea meciuri reușite și betona apărarea, otrăvea fântânile și pârjolea terenurile.

Așa că, dragii moșului, Elveția are 1 punct și Turcia 0. O victorie a Țării Cantoanelor i-ar propulsa undeva în zona calificării, dar depind de galezi. Dacă aceștia pierd, merg de pe locul 2, dacă fac egal cu Italia atunci așteaptă finalul celorlalte grupe să vadă cum se califică de pe locul 3. Turcia are doar opțiunea locului 3, dar trebuie să le tragă o mamă de bătaie la elvețieni de să cheme antrenorul părinții jucătorilor la școală să îi beștelească.

Eu nu cred că o să facă cineva mare brânză (pentru că Elveția+brânză=love) și se va termina nedecis. Dar am mai văzut soare în luna iunie zilele astea, deci orice este posibil.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.