Fără soc și fără groază - Mihai Oprea Avancronica zilei

Fără soc și fără groază

388 vizualizari
9 minute de citit

Cea mai mare surpriză de la acest campionat până acum a fost faptul că Anglia a uitat să ajungă la meciul cu Scoția de pe teren propriu. În rest, Suedia a câștigat greu cu Slovacia iar Croația cu Cehia au împărțit punctele frățește, că doar de ce să plece careva supărat de la stadion? 0/3 pronosticuri corecte pentru mine, mulțumesc și cu plăcere!

Socul este o plantă care ajută la calmarea iritațiilor, dar nu avem nevoie nici azi de el, pentru că nu ne așteaptă nici șoc și nici groază. Practic, nu avem nevoie de soc pentru șoc.

Revenim la grupa absolut fabuloasă din care Ungaria va ieși cu un bang. Am putea adăuga și un „gang” acolo, având în vedere compania selectă de la care înfulecă goluri cu pofta cu care mă mănâncă pe mine tânțarii vara. Dar destul cu dramele mele înțepătoare. Azi avem iar nevoie de tot raționamentul pentru a concepe magnitudinea meciului Portugalia – Germania și calitatea incomensurabilă a lui Morata, cel mai bun vârf de la EURO dacă luăm probabilitatea de a nu marca din ocazii rarisime.

Începem cu meciurile din grupa morții Ungariei apoi mergem pe gazonul proaspăt neîngrijit de la Sevilla, pentru Spania – Polonia.

Grupa F

16.00 Ungaria – Franța, Budapesta

Nu știu dacă am mai menționat zilele astea, dar cred că Franța ar putea să câștige campionatul. Și mă bazez aici doar pe intuiție, pentru că în afară de Mbappe, Pogba, Benzema, Griezmann, Varane, Loris, Kante (#Kanteuldeaur să fie), Deschamps, toate pronosticurile tuturor caselor de pariuri, forma actuală, jocul de echipă perfect, lotul adânc foarte bun, începutul promițător din primul meci sau declarațiile tuturor specialiștilor, nimic nu îi recomandă. Dar ei pun capul în pământ ca Bănel și merg mai departe, vorbind chiar și cu adversarii că dacă nu o bagă ei să îi ajute (ms Hummels, mare domn!)

Ungaria va avea probabil stadionul plin ochi iar suporterii vor avea ocazia de a arăta degetul mijlociu în timp ce filmează cu admirație și lui Mbappe, după tratamentul regal aplicat lui Ronaldo. Care, de rușine și amărăciune săracul de el, a dat 2 goluri la spartul târgului ca să aibă roș-verzii ce aplauda.

Dacă cineva pariază pe orice altceva în afară de Franța, clar nu are drag de bani, ca eu de permisul de șoferi. (inside sad joke)

19.00 Portugalia – Germania, Munchen

Portugalia are 3 goluri marcate în ultimele 8 minute cu Ungaria iar Germania are un gol marcat dar nu s-a pus pentru ei. Deja ne entuziasmăm la prospectul unui joc tern, în care Germania dorește să câștige sau măcar să facă egal, pentru că în ultimul meci joacă mai mult pentru palmares, victoria cu Ungaria fiind calculată deja și pe pagina de wikipedia.

Nemții au început foarte slab campania în compania Franței. Pe lângă golul magnific dar nu în poarta corectă al lui Hummels, s-a remarcat doar antrenorul Jogi Low, care a adulmecat din nou charmul lui norocos, dacă îmi permiteți exagerarea.

Aproape să cânte „Supărat sunt Doamne iară” au fost și portughezii, într-un meci dominat categoric dar steril până în minutul 84 după cum spuneam, când au dat drumul la stil și au ciuruit mișelește apărarea până atunci eroică a vecinilor noștri. Pentru că nu putem să avem un comentariu în care să nu facem ceva legătură cu România, doar nu suntem sălbateci.

Cam toată suflarea fotbalistică dă probabil un egal, pentru că e un meci foarte important pentru nemți, chiar dacă au, în teorie, forma mai slabă decât adversarii. Cert este că se vor călări o vreme, dar eu voi lansa un pronostic curajos și voi zice că Portugalia va mâna mai bine și va obține o victorie prestigioasă.

Grupa E

22.00 Spania – Polonia, Sevilla

Ne întoarcem la Spania noastră cea de toate ratările, despre care vă ziceam și ieri. Morata, mânca-l-ar ticu, a făcut un meci demențial, după care toată Spania a devenit îndrăgostită iremediabil de mama lui. Dacă tot am vorbit de Bănel Nicoliță, țineți minte negreșit și momentul de glorie al mamei sale, la autogolul din meciul Stelei cu Real Madrid. Că mi-am și curățat o lacrimă din colțul ochiului de emoție.

Starul polonez Lewandowski a avut și el o zi minunată, în care a zâmbit doar dimineață când a găsit surpriza din cerealele cu proteine. Înfrângerea cu Slovacia a fost una dureroasă în special prin jocul practicat, mai slab și inestetic decât Donatella Versace. Da, suporteri de sex feminin și fani stafide, așa este, știu de doamna. 

Busquets, căpitanul gazdelor, este încă virusat și lipsește dar Spania are o multitudine de talente gata să mănânce pământul, că la ăla numai gazon nu îi poți zice. Morata nu știe dacă mai prinde primul 11, având în vedere sensibilitatea la goluri, dar Lewandowski, dincolo, sigur va juca, indiferent de cât de prost o face. Ca să vă dați seama de importanța lui în echipă, are 66 de goluri marcate pentru națională, cu 59 mai mult decât următorul din listă. E Kolnul din cartofii Koln, enter-ul de pe tastatură, cerneala de pe ștampilă, carapacea de la broasca țestoasă sau soarele din crema de soare. No pressure, totuși.

Dacă ar fi să băga-mi-aș banii, ceea ce nu este, ar fi pe Spania. Până la urmă mare minune nu este nicicum, că locul 1 sau locul 2 în grupă pentru spanioli oricum înseamnă să plece acasă în maxim sferturi, cu Anglia, Franța sau Portugalia. Așa că ce ne mai tăt așe ni, hai să ne uităm cu plăcere și fără pariuri la fotbal!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.