Frumoasele și bestia - Mihai Oprea Avancronica zilei

Frumoasele și bestia

178 vizualizari
9 minute de citit

Danemarca a devenit prima echipă din istoria campionatelor europene care dă 4 goluri în 2 meciuri consecutive, după ce a eviscerat și Țara Galilor aseară fără drept de apel. Austria a făcut o figură mai frumoasă decât pictam eu ieri, dar Italia și-a dorit mai mult victoria și a trimis-o acasă.

Deci s-au întâmplat lucrurile fix cum am zis eu, în afară de jocul în sine din ambele jocuri. Danemarca și Italia privesc și azi cu sufletul la gură jocurile de la Budapesta și Sevilla, să vadă cu cine încrucișează găletuțele și lopățelele în următoarea etapă, cea a sferturilor de finală.

Optimi de finală

Ziua 2 din 4 vine cu niște dueluri scandalos de puternice, în special al doilea. Joacă unele din favoritele absolute, în special Belgia și Portugalia. Și niște jucători fantastici, în special Ronaldo și De Bruyne. Sau Lukaku și Bruno Fernandes. Pe niște stadioane extraordinare, în special Budapesta. Că cel din Sevilla arată de parcă s-au certat băieții cu îngrijirea între ei, și-au luat ustensilele și s-au dus acasă bombănind.

Dar nu-i nimic, în caz de necaz, stadionul din Chiajna e mai mult decât pregătit să devină gazda unor dueluri titanice, dacă hotărăște Uefa să ducă fotbalul în locuri superioare, atât ca peisaj cât și ca populație.

Să ne avântăm, așadar, în jocurile de azi, cu entuziasmul unei înghețate spre cornet.

19.00 Olanda – Cehia, Budapesta

Olanda și Cehia speră să ajungă departe în această competiție, mai ales că sunt în partea de tablou mai fără gloss. Se duelează cu Danemarca pentru un loc în semifinală, unde ar putea aștepta Anglia sau Germania.

Olandezii ar părea că sunt mai bine poziționați. Au marcat cu nesaț, 8 goluri în primele 3 meciuri, cele mai multe din grupe. Au dat dar au și luat, pe principiul sănătos, românesc, să dai mai multe decât adversarul, că sigur câștigi. Pentru mai multe sfaturi utile, mă puteți contacta direct în formularul ACESTA, să vă fac viața mai ușoară.

Cehia a început frumos, cu victoria împotriva Scoției, însă nu sunt iepurașul Duracell să o țină așa cât avem noi chef. Bine, a jucat și cu Anglia, a doua cea mai plictisitoare echipă de la acest campionat până acum, după cea care îngrijește gazonul din Sevilla. Deci nu îi judecâm la fel de aspru ca pe tinerii care aleg Vama Veche în loc de slujbă, când pică Paștele de 1 mai.

Ce am vrut să zic, de fapt, e că bate Olanda. Dar dacă se întâmplă invers, să știți că eu nu răspund. Tot ce pot să fac e să pun capul în pământ și să muncesc pentru a vă aduce vouă cele mai bune pronosticuri de la Nostradamus încoace.

22.00 Belgia – Portugalia, Sevilla

Abia am așteptat să scriu despre acest meci, încă de când a început Euro2020. Adică de fix acu o săptămână, când începea ultima etapă din grupe. Ah, ce vremuri…

În orice caz, aceste 2 echipe cred că au făcut ceva greșit când au fost mici, pentru că așa traseu spre câștigarea trofeului este parcă luat din filme de Hitchcock. Urmează Italia, apoi Franța sau Spania, cu Anglia sau Germania în finală. Anglia este singura echipă care ar putea să îi sperie, totuși, deoarece este foarte greu să joci fotbal așa de doru’ lelii.

Dar să nu comentăm ce nu a venit încă, pentru că duelul de azi e unul deja legendar. Belgia are, poate, cea mai bună generație a ei de când mă știu eu și dinainte. Portugalia, în schimb, are una din cele mai bune generații a ei de când mă știu eu și dinainte. Dacă Eusebio s-a ridicat la nivelul legendar al lui Ronaldo prin anii 60, niciun alt belgian nu a ajuns la nivelul celor de acum.

Avem, deci, față în față, 2 generații spectaculoase, dar momentan doar portughezii au pus mâna pe trofee la nivel de națiune, Euro 2016. S-ar zice că e una din ultimele șanse pentru belgieni, care au devenit favoriți și ai publicului între timp. Cu așa forțe ale naturii precum Lukaku sau glezne fine gen Hazard și De Bruyne, nu ai cum altfel.

Așa că toată lumea speră să își îndeplinească potențialul și să câștige acest Euro. Jocul pare să le dea curaj și nu ai nevoie de motivație mai mare decât să îl ai în față pe Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale (109 goluri, la egalitate cu Ali Daei, dar nu pentru mult timp).

Are pe lângă și o echipă foarte bună, care îl pune în valoare și nimeni nu ar ridica sprânceana dreaptă a mirare dacă ar câștiga al doilea titlu consecutiv.

Eu voi merge totuși pe mâna Belgiei, unde foamea este poate mai mare, ca se face seară și nu a luat nici micul dejun, nici brunch și nici lunch. În cazul în care nu îmi iese pronosticul, nu voi fi supărat, pentru că 1. mă pricep la pronosticuri ca la golf – mașina și sportul – și 2. Îmi plac ambele echipe. Plus că nu se poate să facă egal, cineva trebuie să sufere pe stadionul pe care scrie suferință. Că arată foarte rău, nu știu dacă am mai menționat.

Noi ne auzim mâine cu rezultatele la aceste meciuri și 2 meciuri complet noi, nu musai de gală, dar de optimi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.