Predicțiile lui Busu - Mihai Oprea Avancronica zilei

Predicțiile lui Busu

254 vizualizari
8 minute de citit

Măi, măi, ce avem noi aici? Olanda și Belgia care merg mai departe? Macedonia care merge acasa? Cuuum? Macedonia? Cine ar fi crezut, în afară de toată lumea? În plus, Danemarca a jucat splendid o repriză și a dat al doilea cel mai rapid gol din istoria competiției (secunda 99) dar nu mai găsit apoi vaccin anti-De Bruyne. Ucraina a câștigat la București într-un meci în care cea mai importantă treabă a fost cearta între foști fotbaliști români și federație cu privire la locurile din tribune. Vopsește românește, este?

Data de 18 iunie marchează revenirea Angliei pe terenul cu soare aproape bun de plajă de pe Wembley, unde se ia la trântă cu vechiul și considerabil mai slabul adversar, Scoția. Va fi de la ora 22.00, dar Londra este cunoscut drept un oraș cu vreme splendidă în orice parte a zilei. Mai înainte, în aceeași grupă, Croația intră ca favorită cu Cehia la Glasgow, o altă localitate ultra cunoscută pentru turismul estival cu ultra all-inclusive când vine vorba de precipitații, temperaturi, presiuni de meci și atmosferice.

Și mai devreme, la Sankt Petersburg, Suedia reia sfada cu Slovacia în ceea ce pare că e o zi perfectă pentru Busu, meteorologul de serviciu, care efectiv nu are cum să rateze și de data asta, ca Suedia mingea în meciul trecut.

Grupa D

16.00 Suedia – Slovacia, Sankt Petersburg

25% a avut Suedia posesie cu Spania. 103 pase reușite din 176 (față de 852/954 Spania), nici un șut pe poartă din 2 încercări dar nici nu a încasat gol. La finalul meciului suedezii au avut nevoie de psiholog, pentru ca să le explice cum de nu au luat gol. De spanioli nu mai vorbesc, umblă vorba în sat că încă aleargă de bezmetici după un gol prin Sevilla. Dar mai multe despre ratalăi mâine.

Slovacia a făcut una din cele mai sub radar surprize de la Euro când a bătut Polonia și speră că scot batăr un egal, ca să meargă mai departe. Victoria a fost una meritată și nu este exclus ca echipa lor să practice un joc colectiv de seamă, să combine ca să dezbine apărarea sudată a suedezilor.

Busu zice că vor fi goluri dar nu prea și bate una din echipe sau, în cel mai normal caz, fac egal.

Grupa C

19.00 Croația – Cehia, Glasgow

Avem deja cel mai frumos gol al campionatului, îmi vine greu să cred că mai poate cineva să îl depășească. Ar fi nevoie de cea mai mare inspirație de pe lume și Zlatan nu participa de data asta, deci putem să îi dăm deja lui Schick premiul pentru cel mai șic gol. O glumiță extraordinar de la inventivă și imposibil de văzut venind pe care comentatorii de la ProTv au marcat-o cu mare aplomb.

Meciul de față este greu de prezis, pentru că nu știi ce zi prind croații. Dacă au chef, câștigă, nu neapărat lejer. Au mare nevoie de victorie, pentru că altfel, ca și Turcii, își cam pot pune slipul în geantă să plece la mare, fix în localitatea aia celebră a lor însorită. Sau în Zadar. În orice caz, e nevoie de Modric, care a salvat-o pe Real de multe ori sezonul ăsta, deci are capacități mesianice.

Busu a zis că se interesează dar nu se bagă, că el e cu pariurile, nu cu vremea. Invers, cu vremea, nu cu pariurile. Stai, că nu contează, sunt toate la fel de sigure.

22.00 Anglia – Scoția, Londra

Până și Dani Motanul, pisicul prevestitor de necazuri (+ valoare și bani) din Rădăuți, o dă pe Anglia favorită, în trilul lui îndrăgit de milioane de bombardieri. Scoțienii nu mai au acum nici avantajului terenului propriu, deși vremea va fi la fel de instabilă ca a lor, sau ca bitcoinul.

Dacă tot vorbim de valoare, cele două echipe sunt sensibil asemănătoare. Lotul Angliei valorează 1,26 de miliarde euro, pe când cel al Scoției diferă cu doar o cifră, 0,26 miliarde euro. Cel mai vânjos flăcău scoțian, Andy Robertson de la Liverpool, valorează 65 de milioane, adică un sfert din total. Cei mai valoroși 3 englezi, Kane, Sancho și Sterling, fac împreună 310, deci peste toată echipa Scoției la un loc.

Nu că ar avea Scoția echipă rea, chiar au jucat destul de bine cu Cehia, în afară de 2 faze în care au luat 2 goluri și încă alte câteva în care nu au băgat-o ei în ațe. Dar e Anglia incredibil de puternică. La meciul precedent, de exemplu, Sancho cel mai sus menționat nici măcar nu a prins banca. E puțin obo dar are cine să îl înlocuiască. Nici măcar 26 de jucători, cât a fost acum limita pentru loturile echipelor la Euro, nu au fost suficienți să intre unii foarte buni. Mai apoi, Anglia a bătut Scoția în 8 din ultimele 11 meciuri directe, cu 2 egaluri și o victorie a Scoției în Epoca Bronzului, 1999.

Acum, având toate cifrele astea, cam care crezi tu că ar fi previziunile lui Busu? Răzleț Scoția mai prinde mingea dar o înapoiază proprietarilor, că sunt la ei în spatele blocului și o singură minge au și dacă se supără o iau și merg în casă.

Fără drame și furtuni azi, de mâine soare peste tot, că e vară în restul orașelor din alte zile de competiție.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.