Prinți și cercetători - Mihai Oprea Avancronica zilei

Prinți și cercetători

287 vizualizari
8 minute de citit

Prima zi full de meciuri de la campionat ne aduce al doilea joc din grupa A și primele 2 din grupa B. Am povestit ieri despre cum Țara Galilor duc o luptă solitară pentru ultimul loc în grupa A, unde Elveția ar avea prima șansă de a lua locul 2, mai ales după ce turcii au luat-o în freză ca la coafor aseară.

Apropo de aseară, numai premiere avem la campionatul ăsta. A fost primul care începe cu un autogol, că nu e de ajuns toată treaba cu pandemia, acuma începem să ne și plesnim singuri. Aproape că strigau turcii către italieni „mai dă-mi unul, tăticule!”. Sau „spank me, daddy” în engleză, că știm toți.

Grupa B pare din avion o afacere pasională în care totul este clar de la început. Belgia, una din favoritele la titlu (din nou și iar, ca la fiecare din ultimele campionate), speculez că va câștiga, Danemarca va pierde cinstit și fără prea mare război locul 2 în fața Rusiei iar Finlanda va face o românească, încercând să nu ia prea multe, să facă o figură frumoasă. Cam cât de frumoasă poate să fie o față de boxeur fix după meci.

Dacă stăm să ne gândim, e plin de prinți și cerșetori în meciurile de azi. Cerșetori care caută totuși să nu se facă de râs, deci o să le zicem cercetători.

Bebelușelor, meciurile!

Grupa A

16.00 Țara Galilor – Elveția, Baku

Elveția a bătut Liechtenstein cu 7-0 săptămâna trecută. Atât.

Of, bine, mai zic. Au 6 victorii consecutive și nu au mai pierdut de 8 meciuri, alea 2 egaluri venind cu Spania și Germania în toamnă (adică echipe în regulă, nu ciurucuri). Formă bună, aproape 90-60-90, ceea ce probabil va fi suficient să scufunde Țara Galilor în meciul de la Baku, oraș suuuper fain care, apropo, este situat sub nivelul mării, așa ca trivia. Cu plăcere.

Țara Galilor are niște foști buni fotbaliști în lot iar un alt literalmente fost fotbalist este acum fost antrenor, pentru că fostul selecționer Ryan Giggs, legendarul, a fost demis fix înainte de campionat din cauza unui scandal cu bătăi. Se pare că cineva  l-a supi și Giggs l-a lovi. Deci și cu antrenor interimar și cu jucători după zenit, toate-s pe ei. Sunt totuși niște tineri care ar putea face ceva, dar mira-m-aș că i-or bate pe elvețieni, care mișună în și pe lângă top 10 FIFA de ani buni.

Pronostic clar, bate Elveția. Dar nu puneți…

Grupa B

19.00 Danemarca – Finlanda, Copenhaga

Nu este nici un dubiu că Finlanda este una din acele țări în care fotbalul are un rol central. Lol. Cu nume sonore din fotbalul mondial precum – sau – , Finlanda va spera să ia mai puține ca Turcia ieri (3). Nu au câștigat în ultimele 6 meciuri dar este prima participare la un campionat european, așa că poate entuziasmul îi va ajuta să piardă la scor onorabil, nu ca în tenis.

Danemarca, în schimb, nu e nici ea cea mai tare, dar trage nădejde că poate lupta cu Rusia și chiar cu Belgia (loool) pentru calificarea din grupă. Ar trebui să nu conteze cine joacă, oricum în afară de Eriksen sau Schmeichel (Kasper, nu ticu Petrea) nu prea îi știți voi pe alții. Când zic voi, mă refer la mine. Ca să fiu fair, îi știu, dar vedem mai încolo în turneu dacă să îi zic sau nu.

Ce vreau să zic e că pentru cartof…pariori, scuze, e clar meci de 1 solist, mai ales că danezii joacă și acasă. Dar nu puneți. În altă ordine de idei, de ce îi zice oare cartofor dacă are legătură cu jocurile de cărți?

22.00 Belgia – Rusia, Sankt Petersburg

Belgia e una din favoritele mele de o vreme încoace. Pentru că mie îmi plac tot timpul poveștile alea cu echipe mari, jucători mari, succes, victorii, titluri. În afară de România și FCSB, firește. Se pare că nici Belgia nu reușește să meargă până la final într-un turneu final, dar mai băgăm o fisă și așteptăm șăptarii.

Nu este un început ideal pentru belgieni ca lot, pentru că vedetele Eden Hazard și Kevin de Bruyne nu au cele mai bune zile fizice și probabil vor fi menajați. Dar sunt suficienți băieți de seamă care ar trebui să bată Rusia ca de obicei. Sau aproape, pentru că la ultimele meciuri directe Belgia a dat măcar câte 3 boabe. Azi s-ar putea să fie mai strâns.

Rușii au o echipă bunicică dar cu rezultate slăbuțe în ultima vreme. Totuși nu ne putem baza pe ei niciodată, pentru că data trecută, la mondialul de la ei de acasă, au jucat mult peste așteptări și au dat goluri și au făcut spectacol și multă lume a pierdut bani pe ei. Au un fel de motivație ei în luptele astea mari, nu îmi dau seama de unde, pentru că în istorie …aaa…da, stai… în istorie…E posibil să se alieze cu cineva și să câștige campionatul numai să facă în ciudă la americani. Dar destul cu politica că nu mai pot.

Bate Belgia, aici puteți să puneți. Aveți încredere în mine, că am zis joi că nu plouă și a plouat 2 ore tare tare doar ca să mi se demonstreze mie ceva.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.